Diğer insanlardan akne alabilirmiyim

 Diğer insanlardan akne alabilirmiyim

 Diğer insanlardan akne alabilirmiyim

Diğer insanlardan akne alabilirmiyim Cevap: Bazı akne türleri bir bakteri içeriyor olsa da, cildinizin altındaki kıl köklerinde bulunur ve temas yoluyla bulaşmaz. Öyleyse, akne ile birisine dokunmak ya da öpmek sivilce geliştirmenize neden olmaz.

2.) Her iki ebeveynim de akne yaptıysa, akne geliştireceğim anlamına mı geliyor?

Cevap: Çalışmalar, akne gelişimini belirlemede kalıtımın önemli bir rol oynadığını göstermektedir. Bu nedenle aknesi olan ya da akne olan ebeveynlerin çocukları daha sonra başkalarına göre daha risklidir. Herhangi bir hastalıkta olduğu gibi, bir aile öyküsüne sahip olmanızın, bunu elde edeceğinizi garanti etmediğine dikkat edilmelidir; Sadece aile öyküsü olmayan biri için çok büyük bir şansınız var.

3.) Bazı yiyecekleri yemek ya da içmek sivilce yapar mı?

Cevap: Yıllar boyunca çikolata, şekerleme, kızartılmış gıdalar, şeker, içme suyu, portakal suyundan sütlere kadar herşeyi öneren çalışmalar akne geliştirmenize veya mevcut sivilceleri daha da kötüleştirmenize neden olabilir. Ancak, bu tür sonuçları destekleyecek bilimsel bir kanıt yoktur. Akne gelişimini etkileyen pek çok faktör vardır, herhangi bir nedenin izole edilmesi çok zordur. Yani belirli yiyeceklerden veya içeceklerden kaçınmak ya da olmasın gerçekten sadece bir tercihtir. Cildinizin belirli yiyeceklere olumsuz tepki verdiklerini görürseniz, o zaman sadece yemeyin ya da içmeyin.

Cildimdeki kirler sivilceye neden olur mu

Cevap: Doğru hijyene sahip olmak sağlıklı bir cilde yardımcı olacaktır. Ancak kirli cilt akne yapmaz, ancak akne olan herkes iyi bir temizlik rutinine sahip olma konusunda ekstra uyanık olmalıdır. Aşırı yıkama cildinizi tahriş edebilir ve enfeksiyona karşı daha savunmasız hale getirebilir. Nazik bir temizleyici ile yıkamak cilt hücresi oluşumunu azaltmaya yardımcı olur ve cildinizin en iyi şekilde görünmesini sağlar. Bir denge bul ve yıkamayı dene.

5.) Stres akneye neden olur mu?

Cevap: Stresin sivilce daha kötü hale getirdiği, doğrudan sebep olduğu görülmüştür. Bu nedenle, akneden şikayet ediyorsanız, stres altında nasıl tepki verdiğinizden haberdar olmalısınız ve yönetmeye ve kontrol altında tutmaya yardımcı olacak yollar geliştirmelisiniz. Bu sadece aknenizi kontrol etmekle kalmaz, aynı zamanda tüm sağlığınıza da fayda sağlar.

6.) Gençlerinizden çıktıktan sonra sivilce geliştirebilir misiniz?

Cevap: Basit cevap evet. Asla gençken sivilce yaşamayan pek çok kişi, 30, 40 ve 50’lerde geliştirebilir.

7.) Makyaj veya güneş kremi sivilceyi daha da kötüleştirir mi?

Cevap: Aşırı yağlı ve kalın olan bazı ürünler, akne oluşumuna neden olan derileri folikülleri tıkayabilir. Tüm ürünler herkesi aynı şekilde etkilemez, bu nedenle bir ürünü kullanırken akne geliştirirken başka biri olmayabilir. Eğer akneye eğilimli iseniz, cildinize ne koyduğunuza dikkat etmelisiniz. Her zaman kullanmadan önce, yağsız ürünleri her zaman kullanmaya çalışın ve bir kaç gün boyunca cildin üzerinde küçük bir miktar test edin.

8.) Egzersiz sivilcemi etkiler mi?

Cevap: Bunun neden olduğu hala belli değilken, vücudunuzun ısınmasına ve terlenmesine neden olan kuvvetli egzersiz, aknenin bazı insanlar için daha da kötüleşmesine neden olur. Bir teori, egzersizin sebumun üretimini artırmasıdır, çok fazla üretildiği yağ akne yol açabilir.

9.) sivilce ile yüz yardım edebilir mi?

Cevap: Bu soruyu cevaplamanın kolay bir yolu yoktur. Yüz terimi, bir ilaç deposundan satın aldığınız karşı ürün üzerinden her şeyi tanımlamak için kullanılır ve bunu yüzlerce dolar için pahalı bir spada yapılan bir şeye yaparsınız. En alt satır cildinizi tahriş edebilecek herhangi bir şeydir ve aknenizi daha da kötüleştirebilir.

10.) Aknemi neden şu andaki tedaviye yanıt vermiyor?

Cevap: Akne ilacı, tıpkı tüm ilaçlar gibi, vücudunuz onlara direnç kazandıracağı için zamanla daha az etkili olabilir. Optimum etkinlik için akne tedavisi alaylarının rotasyonel olarak kullanılması gerekebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir